Znowu taśmy (Jutrzejszy Wprost)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Alonzo_
    RS
    • 2009
    • 2460
    • Hyundai

Zamieszczone przez kmink
    Alonzo, nie mieszaj polityki z pracą...
    Ale dla polityków to tez praca. Taka jak masz dla nas. Bo ideowcy powoli umierają - ci co się bili o okrągły stół. Teraz jest pokolenie wyrachowanych cwaniaków z tą różnicą, ze jedni mają ambicje by piąć się po szczeblach wyżej i wyżej a kasa potrzebna jest odpowiednia dla standardu życia ale nie jest celem sama w sobie, a innych interesuje tylko mega kasa - nieważne z jakiej wysokości "wyjęta".
    A Sikorek...czego oczekujecie od niego? Jest ponoc bystry, inteligentny, "obyty" na salonach. Ale od zawsze mówi się o nim, że ma mega ambicje polityczne. Zresztą jak dla mnie to ktoś kto trzymał palec Jarkowi prościutko ( bo inny mistrem u niego by nie został przecież) a potem odwalić mu taki numer i być pierwszym przy jego dożynaniu to chyba mówi wiele o takim człowieku.
    Dziwi mnie zawsze zdziwienie na takie newsy.
    To polityka. Ona wszędzie jest podobna, albo i gorsza. No co Wy ludzie? Wy naprawdę sądzicie , że politycy jak tylko wstaną rano to do wieczora chodzą cały dzień zatroskani o nasze losy i kraju a w nocy spać nie mogą bo wielu z nas nie starcza?
    Mnie to o czym gadają ani jakim językiem między sobą nie szokuje bo tak robią wszyscy IMO. Polityka obecna (gdy za bardzo nie ma o co innego walczyć bo wolność mamy) to ciągłe obmyślanie strategii na walkę i walka o stołki. 3 lata podkopywania, knucia, nagrywania, szukania haków - robienia gruntu pod wybory. Potem wyczerpująca prosta bez żadnych hamulców i jak się uda chwila świętowania i po kilku miesiącach od nowa. I tak w kółko. A że wielu wie dużo to sobie pogadają niby prywatnie. Nam nie powiedzą, ze gospodarka się sypie albo że Amerykaniec nas dyma bo to dla linii władzy niepolityczne, dwa świadczyłoby o przyznaniu , ze sa nieskuteczni , trzy po co im Twoje niezadowolenie. My may wiedzieć to co rządzący chcą abyśmy wiedzieli.
    Ja na to powiem jedno. Wszyscy się oburzają na takie co, chcą aby było uczciwie. Ale najlepiej jak widać gdy ekipa trzyma za mordę wszystko. Ma służby w garści ( tylko swoich ludzi w nich) do tego powoła kilka organów typowo politycznych pod siebie , obsadzi fanatykami (czyt np Kamiński) i wtedy można mieszać, udawać, że nic się złego nie dzieje, wręcz przeciwnie wykreowanymi prowokacjami robić nagonki pod publikę i dobijać konkurentów nawet niewygodnych koalicjantów, mydlić oczy ludziom a swoje robić. Rudy chciał być w odbiorze narodu inny niż Jarek i się na tym przewiezie.
    Osobiście mam wyjebane na to bo kto nie będzie po nich nic lepiej nie będzie. By wszyscy już byli. Choć wolę to niż to co było za PISu. Żadna z partii o gospodarkę i o przedsiębiorców nie walczyła ale były partie co swoją wizją i polityką dążyły aby wszytko gospodarczo tu rozwalić w pizdu. Obojętnie co wybierze się to kwestia wyboru mniejszego zła bo na pewno nie dobra dla nas. Tylko problem, że co okaże się lepsze nie sposób teraz ocenić.
    Olewam to jak mówią i o czym bo tak wszyscy robili, robią i będą robić. Ja się pytam jak można być tak beznadziejnym aby pozwolić tak sie ponagrywać i teraz rozgrywać? Gdzie służby i co one robią? A skoro mają służby w dupie i nie korzystają z nich jak powinni bo mają sobie różne ciemne interesy do obgadania bez świadków to dobrze im teraz. Świadków zrobiła się w dziesiątkach milionów. Beznadziejne dzieciaki nie rząd. Jak ktoś sam prosi się o stryczek to prędzej czy później się powiesi.

Komentarz

• rob555
      Rider
      • 2006
      • 748

Ciesze sie ze na tym forum juz wiekszosc "przejrzala" na oczy i widzi ze zadna władza wybrana w sposob na ktory sie zgodzilismy 25 lat temu nie zrobi nic dla kraju a tylko dla wlasnego portwela....
      to juz cos!

Natomiast fakt ze w restauracji publicznej sobie takie rozmowy prowadza to dla mnie policzek...kto ogladal nowa Kariere Nikodema Dyzmy :twisted: wie ze prywatne opinie i ustalenia to sie robi gdzie indziej...np na zamknietych imprezach itd...
      Przynajmniej nie bylo by teraz powodu do zrobienia zamieszania.

Mimo ze nie cierpie obecnego rzadu...zakres podsłuchow i czas ich ujawnienia mocno mnie zastanawia kto za tym stoi i jaki byl tego cel.
      Bo napewno nie byla to troska z pobudek pariotycznych... :roll:
      pozdrawiam

Diagnostyka i tuning
      hybrydowe wtryski i turbiny
      programy na ulice jak i do sportu

Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
      www.tune-up.pl

HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK

Komentarz

• Alonzo_
        RS
        • 2009
        • 2460
        • Hyundai

rob555

No dziś czytam, że to jednak nie obce służby tylko jakiś "rodzinny smool biznes kelnerski" chciał dorobić. Porażka. Pewnie takie bzdury będą nam wciskać. Dla mnie to idiotyczne. Jakim trzeba być idiotą aby za takie coś się na własną rękę brać. Jakie ryzyko konsekwencji? Ja w to nie wierzę. Znaczy wierzę, ze mogli to robić "kelnerzy" jeśli tam były ciągłe nasiadówy polityków ale robili to na czyjeś zlecenie i to nie byli zwyczajni kelnerzy wg mnie. Ale najłatwiej iść po najsłabszej linii oporu. Głupi lud to kupi...może. Zawsze lepiej powiedzieć że kelner niż ruski wywiad czy inny. Bo kelner ma zawsze możliwość podłożenia pluskwy no bo jak...? Na kelnerów to nawet w naszym kontrwywiadzie ani BOR nie ma mocnych.
        Rząd upadnie i co dalej? Co po kolejnych wyborach poza kosztami tych wyborów?

Komentarz

• piotrek_gdy
          RS
          • 2008
          • 7723
          • Volkswagen
          • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez Alonzo_
          Rząd upadnie i co dalej? Co po kolejnych wyborach poza kosztami tych wyborów?
          jak to co? kredyty zdrożeją, złotówka osłabnie, nie będzie taniego gazu/ropy ze stanów i będziemy bulic za pseudodziennikarskie zapędy kilku osób które chcą się wypromować
          zarobi gazeta na wzroście nakładu oraz te osoby które ten numerek wykręciły

a zapłacimy jak zwykle my
          poza tym - czemu się oburzacie?
          przeciez niejednokrotnie podczas zakrapianych rozmów składa sie obietnice których nie ma się zamiaru dotrzymać :roll:

czemu taki skandal? że to politycy? no i co? takie same oszołomy jak my :wink:
          przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• sew1981
            RS
            S_OCP MemberModeratoRS
            • 2009
            • 10918
            • Fiat

piotrek_gdy, " takie same oszołomy jak my " ejjj...nie generalizuj :wink:
            Myślę jednak, że część z nas, którzy toczymy tą rozmowę nie dałoby się tak sk....jak Ci ludzie robią to codziennie w świecie polityki. Może się mylę, ale wciąż w pewne ideały wierzę i morale, że u niektórych ludzi jednak punkt widzenia nie zmienia się zależnie od punktu siedzenia i nie byliby w stanie sprzedać wszystkiego w sobie, przez parcie do żłoba i hajsu. A poza tym jak pisałem wyżej trzeba mieć wyjątkowe predyspozycje mocno rozwinięte, żeby wepchnąć się na salony polityczne w naszym kraju. My w większości - "biedny, szary lud" takich jednak nie mamy myślę. :P

Komentarz

• kmink
              L&K
              • 2007
              • 1360
              • Superb III (3V3)

piotrek_gdy, ja nie składam nigdy obietnic, których nie mogę dotrzymać...więc nie generalizuj
              Oczywiście...polityk to tylko człowiek i tak jak napisałem wcześniej mogą sobie na różne głupie temat gadać tak jak i my to robimy...ale skoro mieli pecha i takie rozmowy ujrzały światło dzienne to wypadałoby powiedzieć sorry - z czystej przyzwoitości i szacunku do wyborców ale jak widać oni nie mają po prostu jaj i społeczeństwo w głębokim poważaniu...pierd.. o tym że zostali nielegalnie nagrani zamiast spalić się ze wstydu...niestety ale taka jest polityka i "na zachodzie" polityk by tak postąpił...nawet gdyby na jaw wyszły tylko jego prywatne poglądy...

Nie jestem za tym, żeby zaraz robić wybory bo po co dodatkowe koszty(no i pewnie dymisja całego rządu to było by coś co chcieli osiągnąć mocodawcy kelnerów ;-), rudy powinien ładnie przeprosić, wyjebać z rządu wszystkich uwikłanych w "taśmy" i może przemyśleć to, że chyba mocno zbłądził....tylko tam jest pewnie jak w mafii...możesz się przyłączyć ale zrezygnować już gorzej....
              Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
              https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
              www.dpfserwis.pl

Komentarz

• westwi78
                RS
                • 2008
                • 2940

Zamieszczone przez piotrek_gdy
                nie będzie taniego gazu/ropy
                a miał być?

Komentarz

• Lashlo
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 1455

A Donek zniknął...

Komentarz

• westwi78
                    RS
                    • 2008
                    • 2940

A Donek zniknął...
                    na dobre??? bo jak nie , to co dupę zawracasz :diabelski_usmiech

Komentarz

• Lashlo
                      L&K
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 1455

westwi78, Hahahahahahahahaha, kawą się oblałem ze śmiechu ;-)
                      Niestety jak mniemam nie na dobre, a raczej na złe ;-)

[ Dodano: Pon 23 Cze, 14 11:49 ]
                      Dla rozluźnienia:
                      Burza mózgów:

Ciekawym jak w Gdańsku burza mózgów wygląda;-)

Komentarz

• piotrek_gdy
                        RS
                        • 2008
                        • 7723
                        • Volkswagen

Zamieszczone przez westwi78
                        a miał być?
                        a po co PIS zaczął budowac gazoport w świńskim ujściu? :wink:
                        sugerujesz że Prezes podjał chybiona decyzję? :diabelski_usmiech

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• westwi78
                          RS
                          • 2008
                          • 2940

a po co PIS zaczął budowac gazoport w świńskim ujściu?
                          nie miał być z USA.

Komentarz

• piotrek_gdy
                            RS
                            • 2008
                            • 7723
                            • Volkswagen

nie miał być z USA
                            tylko z kataru :wink:
                            a co za różnica skąd?
                            wydaja grube miliardy wić na cos to musi się nadać

Komentarz

• westwi78
                              RS
                              • 2008
                              • 2940

piotrek_gdy, to czemu by go tam miało nie być? (oczywiście nie licząc opóźnienia przez nieudaczników z PO).

Komentarz

• kuncfot
                                Ambiente
                                • 2008
                                • 191

piotrek_gdy masz zdrowe podejście do tematu
                                Odnośnie Sikorskiego i "wielkiego skandalu", który wyniknął po jego słowach o wartości sojuszu z USA, najlepiej skwitował to dyplomata właśnie z USA: prywatnych rozmów nie komentuję.
                                Podobnie było niedawno z dyplomatami amerykańskimi, którzy w prywatnej rozmowie błysnęli: fuck UE, obyło się u nas bez większego echa bo była to prywatna rozmowa.

A fakt faktem, że ktoś może robić krecią robotę obcym kontrwywiadom. Może Rosji marzy się scenariusz Ukraiński :idea:

Komentarz

• piotrek_gdy
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 7723
                                  • Volkswagen

czemu by go tam miało nie być?
                                  westwi78, wiem, że popierasz prezesa ale .. choćby dlatego, że jest już gazoport w Gdańsku i wystarczyło go tylko nieco rozbudować a nie budowac od podstaw :roll:

Zamieszczone przez kuncfot
                                  masz zdrowe podejście do tematu
                                  tak uważam, bo my się tu niepotrzebnie emocjonujemy a oni sobie poopowiadali pierdoły przy wódeczce jak większość z nas
                                  czy jest to naganne- jesli chodzi o język - byc może( pauperyzacja społeczeństwa jednak postepuje) - to każdy musi oceniać wedle swego sumienia- czy karalne? w większości raczej nie(poza tym czym sie prokuratura zainteresuje) - czy forma spotkania razi? być może oczekujemy że nasi politycy są "prawi" ale ja ze swojego doświadczenia raczej nie mam takich złudzeń

skandalem jest - i powtórzę to po raz kolejny - to że każdy może podsłuchiwać członków rządu - i za to powinny posypac się głowy w służbach
                                  naganne IMHO jest też zachowanie dziennikarzy którzy w tym kraju wyrośli na 4 filar a to juz jest złe
                                  bo nie reprezentują odpowiedniego poziomu moralnego, etycznego ani fachowego - wynika to też z wypowiedzi medioznawców

nie ekscytujmy się tym, że rząd poda się do dymisji - i co? kogo wybierzemy?
                                  przynajmniej za rządów PO było spokojnie - zarówno gospodarczo jak i politycznie
                                  przyjdzie nowy "opozycyjny" rząd to nowi kolesie będą się pchać do koryta bo jeszcze tam nie byli
                                  i tyle - dla nas nic się na lepsze nie zmieni
                                  jedyne rozwiązanie to JOW - wtedy mamy wpływ na "swojego" posła

Komentarz

• rob555
                                    Rider
                                    • 2006
                                    • 748

i tyle - dla nas nic się na lepsze nie zmieni
                                    jedyne rozwiązanie to JOW - wtedy mamy wpływ na "swojego" posła
                                    Jednomandatowe okregi wyborcze...super sprawa tak cos mi sie wydaje ze PO wyraznie deklarowala ze je wprowadzi?

Ja tam teraz na Korwnina bede głosował...troche z przekory a troche dlatego ze im starszy jestem tym coraz bardziej mam ochote na monarchie... 8)
                                    Przynajmniej w tym systemie teoretycznie wladza dba o swoje owieczki bo dzieki nim jej potomkowie moga sie plawic w luksusie.
                                    pozdrawiam

Diagnostyka i tuning
                                    hybrydowe wtryski i turbiny
                                    programy na ulice jak i do sportu

Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
                                    www.tune-up.pl

HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK

Komentarz

• westwi78
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 2940

że jest już gazoport w Gdańsku
                                      gazoport?

Komentarz

• sew1981
                                        RS
                                        S_OCP MemberModeratoRS
                                        • 2009
                                        • 10918
                                        • Fiat

piotrek_gdy, widzę, że dyskusja idzie w kierunku orientacji politycznych coraz bardziej. Bardziej chyba na faktach trzeba się skupić, bo nie jest tak, że nie stało się "nic" - jak próbują nam rządzący wmówić, odwracając uwagę. Ja widzę to tak - skandal jest potrójny: 1. to w jaki sposób mówią o sprawach ważnych i jak to ustawiają - gdzie i na jakie sposoby, to ja się pytam co po ten cały sejm tym ludziom jak i tak w restauracjach wszystko sobie ustawiają? 2. to, że sami nie poddadzą się do dymisji za takie coś - już wielu wyżej to zauważyło już kolegów, to świadczy o kompletnym braku poczucia winy/moralności i pokazuje jak na dłoni jak się u nas politykuje, 3. to, że tak łatwo zostali podsłuchani oczywiście też - to tez trzeba rozpracować z czasem, dlaczego nasze służby są tak denne. Ale nie zaczynałbym od punktu 3, jak politycy PO próbują cały czas robić, żeby odwrócić uwagę od siebie, tylko zajął się w kolejności tymi sprawami, bo żeby dojść do punktu 3, Ci ludzie muszą wylecieć, tu nie ma co bronić naprawdę....i nie ważne czy ktoś byłby z PO, Pisu czy SLD. Powtórzę, jak g.... by z kuchni wyplynęło parokrotnie z winy kucharza do salonu, to kucharz zostałby zwolniony, i nie mógłby odwracać kota ogonem, że to ktoś go popchnął i się rozlało parokrotnie.... :P
                                        nie bierz do siebie, ale jak Twoje argumenty czytam, to jakbym słuchał Tuska i tych co się bronią za te rzekome "opowieści przy wódeczce". Nie ma co się emocjonować, fakt, tylko na faktach skupić, to nie prywaciarze prowadzący własną działalność gospodarczą - bo wtedy można by to olać faktycznie, tylko ludzie, których praca to dbanie o Państwo, a nie robienie na Państwie interesów. :wink: bardzo ich wiarygodność została w tym momencie podkopana, więc człowiek mający jaja odchodzi w takim momencie...ale oni nie mają ich, bo całe życie komuś d.....musza dawać i robić różne świństwa niestety, żeby zostać na powierzchni, takie niektórzy własnie mają parcie na władzę i układy - to te specyficzne predyspozycje, których jednak większość na szczęście nie ma zwykłych obywateli myślę osobiście.

Komentarz

• ruwado
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 14890
                                          • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez rob555
                                          NADAL oficjalnie lize d.. hameryce mimo ze sam swierdza ze to szkodliwe dla PL
                                          w tym jest właśnie afera jak dla mnie, że
                                          Zamieszczone przez rob555
                                          czyli z premedytacja dziala na szkode interesu panstwa polskiego...i za to zajebista $ dostaje.
                                          pozdrawiam - Darek

Komentarz

• sew1981
                                            RS
                                            S_OCP MemberModeratoRS
                                            • 2009
                                            • 10918
                                            • Fiat

jak oglądam tvp obojętnie jaką stację, to wiadomo, że gadają tylko pro aktualna władza. Niestety telewizja publiczna to przedłużenie aktualnej władzy zawsze, zero obiektywizmu w tym co gadają. W sumie media obiektywne nie istnieją...więc nie wiem na co liczę :lol:

Komentarz

• kmink
                                              L&K
                                              • 2007
                                              • 1360
                                              • Superb III (3V3)

Coś sie uspokoiło...tyle mieli taśm...z kulczykiem i innymi a tutaj cisza...zaserwują nam pewnie jakieś nic nieznaczące bzdury i za 1-2tyg tematu nie będzie a ruda małpa i spółka dalej będą nas dymać...tyle, że ostrożniej...

Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
                                              https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
                                              www.dpfserwis.pl

Komentarz

• sew1981
                                                RS
                                                S_OCP MemberModeratoRS
                                                • 2009
                                                • 10918
                                                • Fiat

kmink, dobre

Komentarz

• Lashlo
                                                  L&K
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2007
                                                  • 1455

kmink, super.
                                                  No to Panie i Panowie nic się nie stało :-) Votum było pewne,bo to zwykła matematyka ;-) Sejm dał votum, więc nic się nie stało ;-)
                                                  A Jarek teraz co tydzień będzie składał znowu i znowu przegra,bo PO i PSL nie przegłosuje.
                                                  A my żyjemy dalej...

Komentarz

• piramida
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 12222
                                                    • Superb III (3V3)

Polacy, nic się nie stało....
                                                    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

Pracuję...